U bent hier:
Start
.be
Expert in vertical motion
Disclaimer
Copyright
Privacy
Sitemap
OPEN TECHNOLOGIE
Start
Moderniseren lift
Materialen liftmodernisatie
Nieuwe lift
Autolift
Service
Nieuws
hefplateau

Nieuwe lift

 

Bestaande lift vervangen

Nieuwbouw projecten

Voorbeelden uitzicht in gebouw

 

ISO 9001
ISO 9001

Certificaat
Home - Materialen - Snelheidsbegrenzer
De snelheidsbegrenzer is een heel belangrijk onderdeel voor de veiligheid van de lift en zijn gebruikers. Dit toestel detecteert (mechanisch of d.m.v. elektronica) of de kooi niet sneller beweegt dan waarvoor het apparaat zelf geijkt is.
Mocht dit toch het geval zijn (vb. Als de kabels breken of doorglijden) dan blokkeert het wiel en via een staalkabel verbonden met de vanginrichting gaat de mechanische rem in werking op zijn geleiders.
Vroeger werkten snelheidsbegrenzers maar in één richting, nl. Neerwaarts maar doordat het tegengewicht zwaarder is dan een lege kooi, kan de kooi ook naar boven gekatapulteerd worden. Voor die reden wordt nu vaak gekozen om een bidirectionele snelheidsbegrenzer te plaatsen.
HiQuaLift gaat hierin nog een stap verder en biedt ook intelligente snelheidsbegrenzers aan die detecteren wanneer de kooi beweegt terwijl de motor niet draait (doorslippen van de kabels) en wanneer de motor draait en de kooi niet beweegt (blokkade). De veiligheidskring van de lift wordt hierbij onderbroken en stelt zo de lift buiten werking zonder de vang te sluiten. Als na het onderbreken van de veiligheidskring de situatie nog niet veilig is, zal de snelheidsbegrenzer alsnog de vang activeren binnen een verkorte afstand en zal de kooi tot stilstand komen.

Ø